Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. április 8., péntek

piskóta

Hozzávalók:

arányok:

1 tojáshoz, 2 dkg cukor és 2,5 dkg lisztet számolunk.

Egy 24 cm-es tortához 10 db tojásra, 20 dkg cukorra és 25 dkg lisztre van szükségünk.
Így készül:

A tojások fehérjét és sárgáját elválasztjuk egymástól. A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet  a cukorral elkeverjük. Ezt követően egy fakanál segítségével a lisztet és a tojások sárgáját apránként a felvert tojások fehérjéhez keverjük úgy, hogy a hab ne törjön össze. Az így kapott piskóta masszát tepsibe vagy tortaformába öntjük és 150 fokon kb. 1 órát sütjük (tűpróba).

Ajánlat:

Ha a piskóta massza tetejére magozott meggyet szórunk és a kisült süteményt porcukorral megszórjuk nagyon finom, egyszerű édességet kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.