Hozzávalók:
arányok:
1 tojáshoz, 2 dkg cukor és 2,5 dkg lisztet számolunk.
Egy 24 cm-es tortához 10 db tojásra, 20 dkg cukorra és 25 dkg lisztre van szükségünk.
arányok:
1 tojáshoz, 2 dkg cukor és 2,5 dkg lisztet számolunk.
Egy 24 cm-es tortához 10 db tojásra, 20 dkg cukorra és 25 dkg lisztre van szükségünk.
Így készül:
A tojások fehérjét és sárgáját elválasztjuk egymástól. A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet a cukorral elkeverjük. Ezt követően egy fakanál segítségével a lisztet és a tojások sárgáját apránként a felvert tojások fehérjéhez keverjük úgy, hogy a hab ne törjön össze. Az így kapott piskóta masszát tepsibe vagy tortaformába öntjük és 150 fokon kb. 1 órát sütjük (tűpróba).
Ajánlat:
Ha a piskóta massza tetejére magozott meggyet szórunk és a kisült süteményt porcukorral megszórjuk nagyon finom, egyszerű édességet kapunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése