Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. február 18., péntek

Tészta főzése "al dante"



A tésztát bő, sós vízben kell kifőzni. 10 dkg tésztához kb. 1 liter vizet használunk és 1 kiskanál sót. A tésztát egyszerre tesszük a lobogó vízbe, hogy egyformán puhuljon meg. Miközben fő a tészta, gyakran keverjük meg, hogy ne ragadjon össze. A tészta vízébe nem szükséges olajat tenni. A ddig főzzük, míg a tészta "al dente" puhaságúra fő, azaz ha beleharapunk középen még kissé kemény. A megfőtt tésztáról tésztaszűrőben hagyjuk a vizet lecsepegni, majd kis vajjal vagy olajjal összeforgatjuk.

Adagonként kb. 10 dkg tésztát szokás számolni, attól függően, hogy mit adunk hozzá. A tészta formája és a mártás összhangban kell legyenek: pl. a tejszínes mártás a széles tésztához, a sűrű, húsos a spagettihez illik inkább.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.