Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. február 28., hétfő

Mogyorós kifli

A mogyorós kifli, nevéből ítélve nagyon snassz édességnek tűnik, valószínűleg a neve után senki fantáziáját nem mozgatja meg, de ez nagy hiba volna. Én ezzel a finomsággal egy céges összejövetelen találkoztam először és már az első kóstolást követően nem bírtam ellenállni a további kísértésnek. Első dolgom volt elkérni a receptjét és azóta is előszeretettel készítem. Eredeti vaníliás cukorral az igazi (10 dkg porcukrot elkeverek egy rúd kikapargatott vaníliával és a vaníliarúddal. A házi vaníliás cukor minél tovább áll, annál finomabb)


Hozzávalók:

25 dkg liszt
1 késhegynyi sütőpor
12,5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg lágy vaj
12,5 dkg mogyoró (darálva)
2 tojássárgája

Így készül:

A hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztából több ceruzavastagságú hengert formálunk, amelyeket 4-5 cm hosszú darabokra vágunk, széleit kicsit elvékonyítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük.

Ez az édesség nem bonyolult, viszont nagyszerű vendégváró finomság lehet.

Köszönöm S. Timinek a receptet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.