Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. február 28., hétfő

Póréhagyma leves

Hozzávalók (4 személy részére):

1 nagy szál póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
3 dl tejszín
3 dl főzőtejszín
1/2 liter alaplé (kockából is lehet)
só, bors
1 ek. curry
1 ek. őrölt szerecsendió
1 ek. kakukkfű

Így készül:

A póréhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát összezúzzuk és egy lábosba összekeverjük, sózzuk, majd félretesszük. A sárgarépát megpucoljuk, felkarikázzuk és a hagymához keverjük. Ha ezzel megvagyunk, akkor hozzáadjuk a fűszereket és kevés olajon puhára pároljuk. Ezt követően öntsük hozzá az alaplevet és további 5 percig pároljuk. Egy botmixer segítségével passzírozzuk össze. Az átpasszírozott zöldségléhez adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk össze.
Pirított fenyőmaggal, vagy sült zsemlekockákkal és reszelt trappista sajttal isteni finom.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.